Вардар е инспирација во вистинска смисла на зборот, за секој тим, во секое натпреварување. Македонскиот тим е доказ дека невозможното може да стане возможно, потребна е верба, нешто што со години го „кити“ овој клуб.

„Црвено-црните“ низ годините пишуваат историја, во СЕХА-лига станаа рекордери поставија високи цели за противниците кои тешко дека во најскоро време ќе успеат да ги достигнат.

Па токму затоа секоја сезона, претставувањето на учесниците регионалното натпреварување ги почнува со Вардар. И овој пат спакува моќен видео-запис во една минута.