Веројатно никогаш не ви паднало на памет да малтретирате некое дете поради тоа што на себе има дрес од противничкиот клуб.

Меѓутоа во Бразил се случи и тоа.

На дербито помеѓу Интернасионал и Гремио, се случи инцидент кој го осудија многумина. Навивачи ја окупираа мајката со малото дете и пробуваа да му го соблечат дресот, и да му облечат на Интернасионал. Беспомошната мајка не успеа да го спречи обидот.

Детето цело време плачело, а потоа и избркано од стадионот. Нема што, лош потег!