Експедицијата на Струга Трим Лум веќе неколку денови се подготвува во Банско. Досега четата на тренерот Јетон Беќири одигра и еден пријателски меч, романската Дунареа беше „збришана“ со 4:0. Но ништо не се остава на случајот, покрај воигрување на тимот потребна е и физичка кондиција. Па токму затоа играчите на новиот прволигаш добро се потат во салата за кревање товар.