Горица – Вардар 3:0, полувреме 2:0. Ова е резултатот на вториот пријателски натпревар на Вардарци на подготовките во Словенија.

Вардарци беа немоќни пред хрватскиот тим кој заврши на 5. место минатата сезона во Хрватска.

Вардар играше во следниот состав: Гачевски, Жуниор, Брдаровски, Најдовски, Младеновски, Димовски, Адем, Игнатов, Ибиши, Мицевски, Колевски.