Во пријателски натпревар, Кит-Го и Беласица одиграа 1:1.

Беласица дојде прва во водство, но Кит-Го преку Дарко Алексовски успеа да израмни.

Во првиот дел Марјан Ташков не реализираше пенал.

Во сабота, Кит-го игра со Борец во Пехчево.