Познат е распоредот за 1. Лига во нашето првенство. Интересно е тоа што во изминатите 4-5 години Вардар и Шкендија секогаш играат во првите кола, а сега ќе играат во последното. Така првенството ќе заврши со дуел меѓу Шкендија и Вардар. Колку би било добро тоа да биде натпревар за титула…

Ова се првите девет кола, а во вторите девет се менуваат домаќинствата. Се играат четири круга, или вкупно 36 кола.