Првиот пораз од Аргентина на отворањето на Светското првенство У19 во Скопје ги донесе и првите критики за нашиот национален тим. По кадетите „удри“ екс-тренерот на Охрид, Горан Андоновски, кој преку Фејсбук го искажа своето мислење.