Скопје и Македонија, сабота – недела ќе бидат домаќини на голем спортски настан. А тоа е Европското тимско првенство во атлетика – 3 лига. Се вршат последните подготовки на организаторот, додека атлетичарите се запознаваат со Арената “Тодор Проески“. Време е за атлетика, време е за атлетска убавина.