Иако потешко од очекувањата, сепак Шкупи со 2:0 го совлада Борец, повратникот во елитата. Јурина и Гоудиаби беа стрелци на головите за радост на Чаир, за радост на тренерот Умит Каран а за тага на стратегот на велешани Горазд Михајлов.