Милан Ристовски беше поуспешен во дуелот со Дени Илиев во македонскиот дуел во Словачка. Екипата на Нитра го победи Серед со 3:2, а два гола за домашните постигна Милан Ристовски од кои вториот од пенал. На голот на Серед бранеше Дени Илиев.