Оваа смешна снимка ни доаѓа од Полска, поточно од тамошната Втора лига. Натпреварот е Миеѓ Легница и Хробни Глогов. При резултат 1:1, Миеѓ тргна во контра напад. Патрик Махуш издрибла еден противнички играч, па уште еден, па трет и нафрли по земја до осамениот Валеријс Шабала кој на пет-шест метри имаше празен гол пред себе, а тој ја испрати топката кај корнер знаменцето. ПОГЛЕДНЕТЕ