Најлошиот натпревар на мундијалот во Скопје кадетите го одиграа во последниот меч од групната фаза кога останаа забревтани и изгубија со двоцифрени 21:31 од Јапонија.

Не можевме да ги стигнеме „самураите“… неевропскиот стил на ракомет е нешто со што не знаеме да се носиме, а тоа многу добро го покажавме досега на СП.