Гледи Мици, левиот бек на Шкендија има поднесено тужба до Скендербег и бара од својот некогашен клуб околу 20.000 евра. Ова утринава го пренесува „Панорамаспорт“ од Албанија. Во написот се вели дека фудбалерот на Шкендија е во судски спор со својот поранешен клуб и тоа поради непочитување на дел од договорот од сезоната 2017/2018. Да потсетиме дека Мици воШкендија дојде во јули минатото лето, токму од Скендербег.