Пред неколку денови Александар Ѓорѓевиќ, селекторот на репрезентацијата на Србија, во пресрет на СП во Кина, во нему свој стил, покрај другото истакна…

Ако се сретнеме со Американците, господ нека им е на помош“.

Се разбира ова наиде на голем одек во кошаркарскиот свет, па така свој коментар имаше и Грег Попович, селекторот на САД, откако беше прашан од новинарите…

Прашајте го Ѓорѓевиќ што сакал да каже. Јас на тоа не обрнувам внимание. Премногу долго ја работам оваа работа. Луѓето понекогаш премногу зборуваат, а јас ретко одговарам“ истакнал Попович, кој има потекло од овие балкански краишта.

Инаку струњаците велат дека Србија – САД е финалето на СП во Кина кое може да се очекува според квалитетот.