Дејан Тантуровски и дефинитивно го чека долга, долга пауза од најмалку 6-8 месеци. Се чини дека за играчот за врска на Македонија ЃП сезоната заврши пред да почне.

И дефинитивно се лигаментите, а еден од клучните играчи на „лавовите“ в сабота во Софија, ќе биде подвргнат на операција. Да потсетиме дека тој се повреди на „генералката“ на Чаир, на средбата со Шкупи, пред стартот на сезоната.