Секој на различен начин го гледа освоеното 13-место на Светското кадетско првенство кое се одржува во Скопје. Додека дел испратија бројни критики, дел од претставниците на клубовите испратија поддршка до репрезентацијата и секако честитки до РФМ за одличната организација.

Претседателката на Металург, Зорица Блажевска секогаш е одмерена во своите изјави. Таа испрати порака до сите клубови.