Селекторот на кадетската репрезентација, Денис Дервишевиќ и неговите избраници се одјавија од Удине, градот во кој испишаа историја, Македонија за првпат успеа да го задржи местото во А Дивизија.

Кадетите се враќаат како 12-ти во оваа конкуренција, а селекторот испрати порака.