Полека но сигурно се загрева атмосферата во Белград и Загреб пред утрешната ждрепка за групната фаза во ЛШ. Интересно е тоа што може во иста група да се паднат Динамо и Ц. Звезда, По тој повод се огласи директорот на Ц. Звезда Ѕвездан Терзиќ кој изјави:

„Немам посебни желби пред утрешната ждрепка. Сепак би сакал да го извлечеме Динамо Загреб за да на терен покажеме кој е подобар. Црвена Звезда е најдобриот и најголемиот клуб во регионот“ истакнал Терзиќ.