ФК Саса, но и сите во Каменица и околината со нетрпение го чекаат  почетокот на мечот меѓу домашниот тим и Вардар. Куп натпревар кој започнува за околу еден час. Еуфорија се направи и се прави за овој дуел кој се совпаѓа со „Денот на рударите“, се очекува да го проследи и претседателот на државата Стево Пендаровски.

Инаку за овој натпревар се подготвува и наградна игра а среќните добитници ќе добијат и пригодни подароци. Секако дека ова е голем ден за Саса, за Каменица, за сите во тој дел од Источна Македонија.