На денешен ден на 2. септември во 2017 година се одигра квалификацискиот натпревар помеѓу Израел и Македонија. Минимална победа од 0:1. Елмас асистираше, Пандев погоди и донесе голема победа.

Елмас веќе изјави дека посакува да се повтори тој натпревар. Посакуваме и ние да биде така, и да освоиме три бода.