Со денешниот собир, македонската репрезентација вечерва го одржа и првиот тренинг, со што и официјално ја стартуваше операцијата „Израел“.

Момците на Ангеловски расположени ги стартуваа подготовките, и сите посакуваат три бода од таа средба, после катастрофата од Австрија и поразот на домашен терен.

После Израел следува и гостување кај Летонија.

Денеска, освен Адеми, другите играчи работеа под полна пареа. Адеми, пак, одржа полесен тренинг.