Давор Здравковски е пред продолжување на договорот со кипарски АЕЛ до 2022 година.

Според најавите од Кипар, тимот ќе му предложи нов тригодишен договор на младинскиот репрезентативец, а од самиот фудбалер постоело желба за продолжување на соработката.

Здравковски е во АЕЛ од 2017 година кога замина од Македонија ЃП.