МЗТ Скопје го совлада Гостивар со 79-69 во првиот пријателски натпревар во рамките на подготовките за новата сезона. Натпреварот по договор на двата клуба се одигра под затворени врати. Од таборот на актуелниот бранител на титулата споделија резултат и еден краток видео-запис.

Нуни Омот, новото засилување на МЗТ Скопје имаше што да покаже.