Откако Франција ја погреши химната на Албанија, односно пушти химна на Андора, грешките се наталожуваа и понатаму.

Имено, официјалниот спикер на натпреварот, сакајќи да им се извини на Албанците, рече дека им се извинува на репрезентацијата на Ерменија!?

Со тоа, настана уште поголем хаос околу организицијата на овој натпревар кој почна подоцна поради оваа грешка.