Иако беше исфрлен во Серија „Д“, Палермо и натаму е популарен клуб. Така на првиот меч сезонава во лигата на домашен терен, тимот го бодреа 17.000 фанови. Тоа е нов рекорд во Серија „Д“ по посетеност.

Палермо го доби мечот со Сан Томазо со 3:2, и со триумф го почна шампионатот.

Екс клубот на Несторовски и на Трајковски го смени името во „Сочиета Спортива Делитантистика Палермо“.