Во Рига на стадионот „Даугава“ вечерва ќе има десетина навивачи кои ќе навиваат за нашата земја. Што значи дека нашата селекција ќе има каква таква поддршка вечерва во натпреварот со Летонија.

Не се очекува многу публика на стадионот, максимум 700-800 фанови, со оглед дека интересот за мечот не е голем.