Додека Србија е шок по елиминацијата во четвртфиналето, во Аргентина сликата е поинаква. По победата (97-87) во соблекувалната на „гаучосите“ владееше вистинско лудоло.

Секој на свој начин го прслави пласманот во полуфиналето. Чудно, но вистинито леташе и корпата за ѓубре.