Куманово ланската сезона беше домаќин на Ф4 во Купот на Македонија, а оваа година таму ќе се крене првиот пехар во нозата сезона, со оглед на тоа дека РФМ одлучи таму да се игра Суперкупот на Македонија.

Македонскиот првак Вардар и освојувачот на Купот на Македонија, Металург, на 18 септември (среда) од 18:30 часот, ќе го одиграат овој натпревар.