На гостувањето во Шкотска, Белгија излезе како победник и со 0:4 ја „збриша“ домашната селекција.

Пред натперварот се крена голема прашина кога своите очекувања за натпреварот ги искажа Јури Тилеманс. Тој рече дека „Шкотска е на рамниште со Сан Марино“.

На ова Шкотланѓаните му се смееја, а на крајот тој излезе во право.

Белгија пред неколку дена ја совлада селекцијата на Сан Марино со идентични 0:4 како и Шкотска.