Србија ја совлада селекцијата на САД во разигрување за петтото место на Мундобаскетот во Кина. Србите на крајот успеаја да го добијат дербито, кое требаше да биде полуфинална пресметка, меѓутпа не се случи тоа.

На крајот искрена прегратка меѓу двата селектори, во која Попович му кажал на Ѓорѓевиќ: „Ние сме група на е**ни лузери“.

На барањето да каже коментар, Ѓорѓевиќ истакна.

„Да, така ми кажа, и во право е“, рече српскиот селектор.