Луис Скола е првата ѕвезда на СП во Кина. Само поради него Аргентина се пласира во финалето. Тој има 39 година, а каде беше пред 29 години кога СП 1990 се одржуваше во неговата земја?

А каде би бил ако не покрај паркетот на финалето меѓу СФРЈ и СССР, каде што бил како дете задолжен за топките и бришење на паркетот. И имал од кого да учи тогаш…од Дражен, Дивац, Кукоч, Паспаљ, Раѓа и останатите кои тогаш си поигруваа со преостанатиот кошаркарски свет.