Келце во последните секунди избори бод на гостувањето кај Кил, благодарание на екс-вардарците Игор Карачиќ и Алекс Душебаев. По одбраната на Волф, хрватскиот репрезентативец брзо го пронајде Шпанецот, кој експресно ја смести топката во мрежата на противникот.