Крсте Велкоски и дефинитивно нема да биде во комбинација за натпреварот со Словенија. Тој е повреден, има повреда на задната ложа, поточно хематом и секако дека ќе претстои мирувања од најмалку двет до три недели.

Ова е уште една повреда од низата, во нашата репрезентација, сепак треба да се каже дека во нападот и не е толку „опасно“, имено имаме неколку играчи кој може да одговорат на предизвикот. Секако дека тука се Пандев, Несторовски, Трајковски, Тричковски, Стојановски…