Италијанската спортска новинарка Дилета Леота, веќе неколку години наназад е заштитен знак во Серија А.

Фудбалските фанови едвај чекаат она да се јави од стадионите во Италија со извештај на некој натпревар во Калчото. Но нема уште долго да ја гледаат преубавата Дилета. Имено таа деновиве најави дека го завршува правниот факултет и дека има други планови кои не се врзани со фудбалот. Секако дека ова е огромно разочарување за фановите, кои не ретко знаат да и скандираат на стадионите, потоа да и нудат брак и слично.

Можеби ќе се појави некоја нова Дилета…