Дванаесет екипи ќе се борат за титулата оваа сезона во Првата женска лига. Кошаркарките на Вардар се бранители на титулата, истатата ја почнуваат против Трокал.

Првото коло ќе се одигра идниот викенд, 19.10.2019.

НАТПРЕВАРУВАЧКИ БРОЕВИ

 1. Баскет Кам
 2. Патриот 2016
 3. Трокал
 4. Пробаскет Академија
 5. Пантери
 6. Струга 2009
 7. Студент Академија
 8. Шкупи
 9. Вардар
 10. Гостивар 2009
 11. Бадел 1862
 12. Крива Паланка

Двојки прво коло ПЛЖ 2019/2020
Баскет Кам – Студент Академија
Патриот 2016 – Шкупи
Трокал – Вардар
Пробаскет Академија – Гостивар 2009
Пантери – Струга 2009
Бадел 1862 – Крива Паланка