Александар Штерјов ќе го засили Гостивар на центарската позиција.

По распадот на Охрид, искусниот центар кој во следната сезона ќе го носи дресот на гостиварскиот тим.

Штерјов претходно играше за Кожув, Куманово, МЗТ, Вардар…