Десниот бек на Монако Рубен Агилар, доби црвен картон на дуелот со Сент Етјен, а по напуштањето на теренот изнервиран со нога го шутна мониторот на кој судијата гледа спорни ситуации.

Поради тоа Агилар се соочува со дополнителна казна.