Премногу повредени играчи, тенка клупа и здравствен билтен кој носи само грижи има европскиот првак Вардар периодов, а таква е ситуацијата и пред дуелот со Келце в сабота.

Кој ќе игра ќе се знае на последниот тренинг пред мечот.

„Не можеме да кажеме кој ќе игра, кој не. Секој ден го следиме состојбата и во петок ќе знаеме кој ќе може да игра в сабота. Секој има желба, но ако физички не може, тогаш нема да игра.“

На листата повредени на Вардар се Павел Атман, Сергеј Горбок, Сергеј Горпишин, Даинис Кристопанс, Хозе Толедо…