Демантирана е веста дека Златан Ибрахимовиќ се враќа во Милан.

Главниот информатор на американската МЛС-лига, Деан Гарбер, во интервју за ЕСПН кажа дека Милан го „регрутирал“ Ибрахимовиќ, за потоа да стигне информација дека неговата изјава била извлечена од контекст.

„По големиот број на неточни извештаи, главниот човек за МЛС-лигата потврдува дека не изјавил дека Милан потпишал со Златан Ибрахимовиќ“ – стои во демантот.