Јасир Љама го освои 50-то издание на „Златен Гонг“. Тој во финалето во категоријата до 60 килограми, го победи Норберт Ваш од Романија со технички нокаут во рундата број 2. Со тоа на крајот ја освои наградата „Златен Гонг“ која му се доделува на најдобриот боксер на турнирот кој се одржа во салата „Борис Трајковски“.