Новиот дрес на Шпанија со кој ќе се натпреварува на Евро 2020 се појави на социјалните мрежи. Станува збор за прилич но различен дрес од оној со кој Шпанците играа во квалификациите.

Има многу интересна мистерија за идејата за овој дрес, особено кога станува збор за светлината која паѓа врз него. Интересни се и фотографиите направени од повеќе агли.