Синот на руската фудбалска „ѕвезда“ Андреј Аршавин, изгледа сериозно тргнува по стапките на татко му. Малиот талент кој се вика Арсени, моментално е дел од академијата на Барселона. Тој беше избран за играч на неделата во „Ла Масија“.


Синот на Аршавин е крстен по легендарниот тренер на Арсенал, Арсен Венгер кој го донесе Андреј во Лондон.