Англиските Премиерлигаши денеска на состанок треба да договорат некои работи, пред се користењето на ВАР. Со новите промени, треба да се скрати времето околу гледањето на ВАР. Веројатно за спорните ситуации ќе решава само ВАР судијата, а главниот ќе ги прифати неговите сугестии.

Исто така ќе се скрати и времето на информацијата околу спорните ситуации која се објавува на мониторите на стадионот, односно гледачите ќе имаат можност побрзо да видат околу спорната ситуација.

Ако се договорат, тогаш овие правила стапуваат во сила од следниот месец.