Интересна ситуација во Англија и тоа на меч во пониските лиги. Голманот на Нунетон таун застана да изведува пенал. Толку силно ја шутна топката преку голот што погоди рефлектор на стадионот кој се откачи и падна на трибината со навивачи.

Ете зошто голманите не треба да изведуваат пенали.