Јуниорскиот тим на Ајакс до 12 години ги освои насловните страници на светскиот печат со резултатот што го постигнаа во дуелот со врсниците од Мастрихт. Ги победија со 50:1!

За жал нема видео снимка од натпреварот да се види на што личи натпреварот. А Амин Бошуари постигнал 18 голови на натпреварот.