Ко-организаторот на Европското првенство во јануари следната година, Австрија, кој воедно е и противник на машката ракометна федерација на Македонија во групата Б во Виена, исто така го објави списокот од 28 ракометари за континенталниот собир.

Селекторот на Австријците Алеш Пејовиќ исто така ја регрутираше сета расположлива сила со цел репрезентацијата пред својата публика да стигне најдалеку можно на ЕП.