Против Вардар е поведена дисциплинска постапка по дербито со Шкендија, поради фрлање на пиротехнички средства за слаба организација, за фрлање на пиротехнички средства и за недолично скандирање.

ФФМ не поведе постапка против голманот Гачевски по дуелот со Жуниор, откако Шкендија јавно бараше такво нешто.