Черлс Леклер ја продолжи соработката со Ферари до 2024 година. Одличната сезона на Младиот возач од Монако му донесе огромна заработувачка, тој ќе заработува по девет милиони евра годишно.

„Среќен сум што ќе продолжам да возам за Ферари. Минатата сезона беше сон за мене, едвај чекам да видам што ќе донесе иднината и да започне новата сезона.