Актуелниот македонски кошаркарски првак МЗТ Скопје Аеродром, утре на прес-конференција ќе го престави и официјалното формирање на женскиот кошаркарски клуб под брендот од Аеродром.

Од клубот најавија средба со новинарите на која и официјално ќе биде преставен ЖКК МЗТ Скопје Аеродром кој наскоро ќе се приклучи во системот на натпревари на домашната сцена.