Бразилскиот гигант Крузеиро, вчера ги промовираше новите дресови под спонзоство на „Адидас“. Но, веќе денеска најавија раскин на договорот, бидејќи со новата соработка само производителот на дресови би имал корист, а не и клубот.

„Не може тоа така. Ако треба ќе го раскинеме договорот“, велат од клубот.

Инаку Крузеиро за прв пат испадна од „елитата“, и ќе игра во Втората лига.